rundvandringar

upptäck Ditt SkåneNyfiken på en rundvandring kring Kivik och Vitemölla?

Söndagen 4/11 med start kl. 10:00 arrangeras en gemensam rundvandring från BOK10, ”rundvandringar mera Skånes kust”. Strövtåget är 11 km. Vi startar från stora hamnparkeringen i Kivik och följer vägbeskrivningen för runda Nr; 27.

 

VÄLKOMNA

 

Start: Kiviks hamn, stor parkeringen bortom bodarna, N55.686156° E14.232401°
Vägbeskrivning: Från väg 9: ta av mot Kivik. Följ skyltar mot hamnen.
Med buss: Skåneexpressen stannar vid Kivik torget. Tidtabeller finns på "Skånetrafiken"
                                                                                                                                           
Föranmälan? nej, men om du önskar samåka/bilar till utgångspunkten och har plats till fler kan du meddela gruppen FB-gruppen, "rundvandringar "
Många olika environger visas under rundturen. De bestående intrycken av Kivik och Vitemölla är äppleträd i långa rader, de charmiga husen, fiskrökerierna, den vackra kustremsan och vyerna över Hanöbukten. Attraktioner under rutten är Kiviksgraven, gravsättningarna vid Ängakåsen och ett förtjusande arboretum. Kiviksgraven är Sveriges största bronsåldersgrav. I gravkammaren finns hällar med ristningar. Café Sågmöllan är belägen intill graven. I Esperöds arboretum finns en jätteek med en omkrets på 8, 6 m. Stöd Föreningen Kiviks- Esperöd Arboretet, "Arboretum", köp en folder (20 kr), finns vid ingången till arboretum. I den finns en vägledning, karta och korta trädbeskrivningar. Smakfulla lockelser under vägen utgörs av must från Kivikås, och delikatesser från Buhres Fisk.

Aktuell rundvandringsguide kan lånas på närmsta bibliotek eller köpas på plats för 150 kr.
Maila Karin om du undrar över något. Mer info på hemsidan; //rundvandringar.se
och i FB gruppen; "rundvandringar"