rundvandringar

upptäck Ditt SkåneVill du hänga med mig till Körsbärsdalen?

Söndagen den 19 maj kl. 10.00 arrangeras årets tredje gemensamma, kostnadsfria rundvandring. Strövtåget är dokumenterat i

”rundvandringar mitt Skåne", Nr 12 - 7km.

 

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA

 

 

Start: Idalagården, Veberöd, N55.62654° E13.50156°
Vägbeskrivning: från väg 11 mellan Dalby och Sjöbo, vänd av mot Veberöd C, vik in på Idalavägen riktning Idalagården.
Med buss: hållplats Veberöd Centrum, 1,1km från Idalagården.
                                                                                                                                           
Föranmälan? nej, men om du önskar samåka/bila till utgångspunkten och har plats till fler kan du meddela gruppen FB-gruppen, "rundvandringar "
Vandringsbeskrivning: Vandringen i Idalaskogen går längs porlande, klara bäckar och genom en lummigt böljande bokskog till Körsbärsdalen och åter. På våren är marken täckt av vitsippor. Hasslemölla fälad- Körsbärsdalen är en kulturbevarad miljö återskapad av Lunds kommun. För att komma in och ut ur fäladen passeras några stättor men i övrigt är rundan lättgången. När markerna är blöta rekommenderas stövlar eller täta skor.
Detta är eventet för Dig som gillar att rundvandra i Skåne efter Karin Hoffmanns böcker. Tanken är att alla som annars rundvandrar på egen hand skall kunna träffas på en bestämd plats och tid några ggr/år. Snöra på ett par väl ingångna dojor, ta med matsäck ett glatt humör och aktuell rundvandringsguide. Boken kan lånas på bibliotek eller köpas på plats för 150 kr.

 

Maila Karin om du undrar över något. Mer info på hemsidan; rundvandringar
och i FB gruppen; rundvandringar