rundvandringar

upptäck Ditt SkåneNyfiken på mitt Skåne?

Söndagen den 14 april kl. 10:00 arrangeras vårens andra gemensamma, kostnadsfria rundvandring. Strövtåget är 10km och är dokumenterat i

”rundvandringar mitt Skåne”, Nr 8, Silvåkra.

 

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA

 

 

Start: Fågeltornet norr om Silvåkra, N55.68970° E13.49478°
Vägbeskrivning: från väg 11: sväng av mot Harlösa 9. Ta höger i fyrvägskorsningen mot Harlösa 7. I Silvåkra: kör rakt fram mot Harlösa och vänd därefter vänster vid en skylt med texten, Fågeltorn
                                                                                                                                           
Föranmälan? nej, men om du önskar samåka/bila till utgångspunkten och har plats till fler kan du meddela gruppen FB-gruppen, "rundvandringar "
Vandringsbeskrivning: Vid Silvåkra finns stora våtmarksområden där man kan spana på sträckande fåglar under vår och höst. Många fåglar använder också området för vinteruppehåll. Här kan bl.a. kungsfiskare, havsörn, stork, kärrhök, rördrommen, skäggdopping ses. Vandringen är på plant underlag och lättgången.
Detta är eventet för Dig som gillar att rundvandra i Skåne efter Karin Hoffmanns böcker. Tanken är att alla som annars rundvandrar på egen hand skall kunna träffas på en bestämd plats och tid några ggr/år. Snöra på ett par väl ingångna dojor, ta med matsäck ett glatt humör och aktuell rundvandringsguide. Boken kan lånas på bibliotek eller köpas på plats för 150 kr.

 

Maila Karin om du undrar över något. Mer info på hemsidan; rundvandringar
och i FB gruppen; rundvandringar